Ümraniye Özel Ders

Ümraniye Özel Ders. Bağlama (saz) dersi. Özel bağlama eğitimi için profesyönel eğitmenden ders alabilirsiniz.

iletişim: 0546 623 57 23 Ümraniye / İstanbul

Daha önceden eğitim almış olun ya da olmayın, her seviye için özel ders programı hazırlamaktayız. Her öğrencinin müzikal yeteneği, derslere ayırabildiği vakit farklı olduğundan yanlızca özel ders vermekteyiz.

Bağlama

Bağlama eğitimimizin temel amacı, geleneksel Türk müziği çalgısı olan bağlamayı ve folklorumuzu sevdirmek, müziksel işitme ve ritim duygusunu (müzikal algıyı) geliştirmek, bağlama çalma tekniklerini tanıtmak, amatör ya da profesyonel olarak halk müziğimizi icra etmektir.

Her yaş ve seviyeye hitap eden programımızla bağlama düzeni, bozuk düzen ve şelpe tekniklerini, zengin bir türkü repertuarıyla destekli öğreneceksiniz. Ümraniye özel ders.

Derslerimiz birebir eğitim biçimindedir.

Özel Bağlama Eğitimi
İletişim: (0546) 623-57-23
www.enesmuzik.net

Özel Dersin Faydaları

  • Birebir ders almak eğitim süresini kısaltır böylece kalitesinide yükseltir.
  • Kısa zamanda verimli sonuçlar elde eder.
  • Ezberi değil öğrenmeyi sağlar.
  • İhtiyaç duyulan derse ve amaca yönelik çalışma yapar.
  • Öğrenci müziğe karşı farklı bakış açıları geliştirir.
  • Özel ders programı isteğe bağlı programlanmaktadır.
  • Odaklanma problemi aşılır bundan dolayı ilgi çekici güncel içeriklerle ders canlı tutulur.


    Türk halk müziğinde yaygın olarak kullanılan, tarihi çok eskilere dayanan telli tezeneli bir çalgı türüdür. Yörelere ve boyutlarına göre kopuz, cura, saz, çöğür, dombra, ikitelli, tambura, tar gibi değişik isimlerle tanınır. Kiraz ağacı kabuğundan yapılmış bir mızrapla tellere vurularak çalınır. Bu aksesuara Tezene denir. Günümüzde (kiraz ağacı bulmak zordur) bu nedenle yumuşak pilastikten üretilmiştir. Bağlama oldukça köklü bir müzik aletidir. Asya’dan Avrupa’ya uzanan geniş bir coğrafyada farklı isim ve türleriyle kullanılmakta bununla birlikte En yaygın şekilde kullanıldığı yer Anadolu’dur. Bağlama telli çalgıların atası olarak bilinen kopuzun bir türüdür. Anadolu’da geleneksel Türk müziği kültürü ile biçimlenmiştir. Böylelikle Halk aşıkları arasında uygulanan usta çırak ilişkisi ile öğrenilmiştir. Zaman içerisinde kentleşme süreciyle akademik kurumlarda da yerini almıştır. Günümüzde bağlamanın yörelere ve büyüklüklerine göre divan sazı, bozuk, çöğür ve tambura gibi türleri vardır.