İlahi Albümü Yapmak

İlahi Albümü Yapmak için öncelikle repertuar belirlenmelidir. Repertuar konusu bu işin en canalıcı tarafıdır.
Hangi ilahi, tasavvuf musikisi eserlerini seslendirecek iseniz onları belirlemeniz gerekir. Akabinde seçilen eserlerin dijital altyapısı (aranje) hazırlanmalıdır. Aranjörünüz, altyapıya uygun canlı enstrumanları belirler. Albümün konseptine göre. Etnik ve / veya popüler enstrumanlar tercih edilebilir. Ülkemizde ney, bendir, kanun, keman, ud v.b. Türk müziği enstrumanları tercih edilmektedir.

Bu işlemlerden sonra ise yönetmeniniz hangi enstrumanları çadıracağına karar verir. Canlı enstruman kayıtlarına başlanır. Akabinde eserlerin okuma aşamasına geçe biliriz. Solist, en iyi okumalarını yapar. Akabinde edit ve mix aşamasına geçilmektedir.
Edith: enstruman vokal ve tüm kanalların temizlenmesi düzenlenmesi işlemidir.
Mix ise bu kanalların komprasör, efekt gibi plugin ler kullanarak ses dengelerinin ayarlanması işidir. Mix işlemi biten albümün mastering aşamasına geçebiliriz.
Mastering; mixi yapılan çalışmanın tüm frekanslarının universal değerlere ayarlanması işidir.
Volüm (bass, tiz ve tüm dengeler) olması gereken frekanslara getirilmektedir.

Artık albümünüz tamamlandı. CD kapak tasarımı, baskı, yayın ve promosyon işlemlerini artık rahatlıkla yapabilirsiniz.
Günümüzde dijital yayınlar da tercih edilmektedir. Spotify, deezer, itunes gibi dijital yayıncılar ile de yasal olarak albümünüzü yayınlaya bilirsiniz. Studio Ambiance bu çalışmaları sizin için yapmaktadır.

Enes Atlığ ilahi albümü ve tasavvuf müziği eserlerine BURAYA TIKLA ulaşabilirsiniz.

Bu yazıda ilahi albümü aşamaları mümkün olduğu en basit şekli ile anlatılmaya çalışılmıştır. İlahi albümü konusunda daha detaylı bilgi için iletişime geçiniz.
Enes Atlığ
(0546) 623 57 23

www.enesmuzik.net
www.enesatlig.com