Yetişkinler İçin Müzik Dersi

Yetişkinler İçin Müzik Dersi
Müzik eğitimlerimizde;

bir yaş sınırı yoktur. Yalnızca çocuklarda 10 yaş (görev sorumluluk bilinci olması açısından) ve okuma yazma bilmesi gerekmektedir. Her yaştan yetişkinler derslerimize katılabilirler. İster amatörce ister profesyonel amaçlı olsun, kişiye özel ders programı oluşturmaktayız.

Derslerdeki temel amaç öğrenciye, müzik zevkine ve yaşına uygun repertuvar hazırlarken, nota, solfej, ritm, akor, aralık vs temel müzik bilgilerini de edindirmektir.

Yetişkinler İçin Müzik Dersi

Öğrencilerimiz ;

ortalama 10-15 derste basit ezgileri notalı ve doğru bir biçimde icra edebilmektedir. Dersler öğrenci ve eğitmenin uygun gördüğü seviyeye kadar devam edebilir.

Dersler hakkında daha detaylı bilgiye websitemiz den ve (0216) 414 93 84 – (0546) 623 57 23 numaralı telefonlardan edinebilir siniz. Sitemiz blog sayfasından nota, metot ve hertürlü müzikal dokümana ulaşabilir siniz.

Yetişkinler İçin Müzik Dersleri
Yetişkinler İçin Müzik Dersi

www.enesmuzik.net

Yetişkinler İçin Müzik Dersi

Müziğin Faydaları

Yapılan birçok araştırma müziğin bilhassa çocukların gelişiminde büyük rol oynadığını tespit etmiştir, son dönemde yapılan araştırmalar da bir enstruman çalmanın kişinin beyin gelişimine ve sinir sitemine faydasını ispatlamıştır.

North Carlolina Müzik Araştırma Bölümü müzik eğitimi verdiği kişiler ile müzik aleti çalmayan kişileri karşılaştırmıştır. Araştırmasının sonucunda müzik yapanların beyinlerinin işitsel ve görsel kısımınlarının aktivitesinde artış olduğunu kaydetmiştir. Müzik yapmayan kişilerin beyinde ise sadece işitsel veya sadece görsel kısımda aktivasyon olduğunu belirlenmiştir.

Küçük yaştan beri müzikle ilgilenen çocukların okul ve akademik başarılarını da olumlu yönde etkilediği bilinmektedir. İlerleyen yaşlarda da sorumluluk bilinçlerinin geliştiği ve edindikleri düzeni yaşamlarında devam ettirdikleri görülmüştür.
Cocuklar İçin Saz Kursu

Çocuklara müziğin yararları:

1- Müzik çocuğun konsantrasyon becerilerini destekler. Müzik beynin birden fazla alanını aktive ettiğinden, çocuğun dikkat becerilerinin gelişmesine ve pekişmesine yardımcı olur. Müzik ile ilgilenen çocukların işitsel becerilerinin ve işitsel dikkatlerinin daha iyi olduğu belirlenmiştir. Bu çocukların uyaranları ayırt etmede de diğer çocuklara göre daha başarılı oldukları söylenmektedir (örneğin sesli bir sınıfta öğretmenin söylediklerine odaklanabilmek).

2- Müzik çocuğun okuma ve yazma becerilerini geliştirir. Müzik ile ilgilenen çocukların işitsel becerilerinin diğer çocuklara göre daha gelişkin olduğu için sözel ifadeleri daha hızla gelişir. Müzik yaparken birçok farklı alana dikkat etmesi gerektiğinden, okuma ve yazma çocuğa daha kolay bir görev olarak gelmeye başlar.

3- Seçilen müzik aletine göre çocuğun motor becerileri, özellikle ince motor becerileri gelişir ve pekişir. Ayrıca parça içinde notları takip etme, ritimi sayma matematiksel becerileri de destekler.
4- Küçük yaşta çocuğun müzikle ilgilenmesi çalışma alışkanlığı için referans oluşturur. Yapılan bir çalışmada müzik ile ilgilenmeyen çocukların, müzikle ilgilenen çocuklara göre okul başarıları ortalamalarının daha düşük olduğunu belirlenmiştir. Küçük yaşta bir müzik aleti çalması ve düzenli olarak bu konuda çalışıyor olmak çocuğun hafızasını güçlendirir, dikkatini daha çabuk odaklamasına yardımcı olur ve çalışma disiplinini, pekiştirir. Ayrıca müzik ile çocuğun kendine güveni artabilir, liderlik özelliği, sorumluluk bilincive olumlu davranışlar pekiştirilebilir.

5- Bir müzik aleti çalmak çocuğun yaşam kalitesini olumlu yönde etkiler. Yakın dönemdeki çalışmalar, okul korosunda veya orkestrasında yer alan çocukların şu anki ve ileride yaşamlarında en düşük alkol ve sigara kullanımına sahip grup olduğunu belirtmiştir.

6- Müzik aleti çalmak sadece beyini uyarmakla kalmaz, çocuğun stres düzeyinde de düşüşe yardımcı olur. Müzik ile çocuk kendini ifade edebilir. Çaldığı parçadaki ritimler onu sakinleştirebilir. Yapılan araştırmalarda müzikteki ritimlerin kaygı bozukluklarında ve depresyonda etkili bir ek tedavi yöntemi olduğunu ortaya koymuştur.
7- Müzik aletini çalabilmek bir çok çocuğun bir orkestra da veya küçük bir gurba kaıtlmasına yardımcı olur. Kendi özelliklerine yakın kişiler ile tanışmak, sosyal ilişkilerini kuvvetlendirmek içinde müzik iyi bir aracıdır.